Naaz Collection

Lees onze veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn bestelgeschiedenis zien?

Wanneer u een bestelling plaatst, ontvangt u alle bestelinformatie in de bevestigings e-mail die we naar het opgegeven e-mailadres sturen. Als u specifieke bestelinformatie nodig heeft, controleer dan eerst uw e-mail inbox. In de tussentijd werken we aan het creëren van een overzicht van alle bestellingen in jouw persoonlijk NC account.

Hoe kan ik betalen?

U kunt betalen met creditcard, PayPal, Factuur of iDEAL. Kies de betaalwijze die voor u het gemakkelijkst is!

Kan ik de artikelen die ik in een Naaz Collection winkel heb gekocht nog retour brengen ?

U kunt artikelen weer via een NC winkel retourneren. De normale voorwaarden blijven natuurlijk wel gelden: binnen 1 week met kassabon, ongedragen met prijslabels aan de kleding. Afgeprijsde & aanbiedingen artikelen kunnen niet worden geruild.

Kan ik in de winkel gekochte artikelen per post terugsturen?

Helaas is het om technische en organisatorische redenen niet mogelijk om in de winkel gekochte artikelen per post te retourneren.

Hoe garandeert NZ de veiligheid van klanten en medewerkers?

Wij zorgen ervoor dat uw online bestelling veilig is. De levering van online bestelde pakketten blijft gewoon doorgaan. Voorlopig hoeft u bij ontvangst van uw pakket niet meer te tekenen om contact te vermijden. Daarnaast hebben we in onze magazijnen en distributiecentra aanvullende gezondheids- en hygiënemaatregelen genomen om de veiligheid van onze medewerkers te waarborgen. De Wereldgezondheidsorganisatie heeft ook bevestigd dat er geen reden tot bezorgdheid is voor degenen die pakketten ontvangen die door bezorgdiensten worden geleverd.

Hoe lang duurt de levering?

De levertijd per post bedraagt normaal gesproken 7 tot 10 werkdagen. 

Stuur ons een e-mail